icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-share icon-close icon-whatsapp

PsyValens Vluchtelingen

Behandeling en begeleiding voor asielzoekers en uitgeprocedeerde asielzoekers.

Onze toegewijde team staat klaar om behandeling en begeleiding te bieden aan zowel asielzoekers als uitgeprocedeerde asielzoekers. Wij geloven in een alomvattende benadering bij het werken met vluchtelingen en uitgeprocedeerde asielzoekers, omdat vaak meerdere uitdagingen samenkomen. Om ervoor te zorgen dat de behandeling soepel verloopt, bieden we begeleiding waar nodig, parallel aan het behandelproces.

Zowel behandeling als begeleiding hebben als doel de autonomie van de cliënt te versterken, zowel op emotioneel als praktisch gebied. Onze begeleiding richt zich op de specifieke problemen in de leefgebieden van de cliënt, met aandacht voor eventuele psychopathologie. Deze ondersteuning maakt gerichte behandeling mogelijk en helpt bij het behoud van vooruitgang in het dagelijks leven. Het kan ook voorkomen dat begeleiding bepaalde risicogebieden identificeert waar behandeling noodzakelijk is.

 

Onze integrale aanpak biedt de flexibiliteit om over te schakelen naar alleen begeleiding of het afronden van het zorgtraject als dat passend is. Als er geen sprake is van psychopathologie en de cliënt dat wenst, kan er ook alleen begeleiding worden aangeboden.

 

Het is belangrijk op te merken dat behandeling voor vluchtelingen en Oekraïense ontheemden met een RMA-verzekering volledig wordt vergoed volgens de tarieven vastgesteld door het NZA. Zelfs voor vluchtelingen die zijn uitgeprocedeerd en onverzekerbaar zijn, voorziet het CAK in een vergoeding van 90% van de NZA-prestatietarieven.

Altijd op de hoogte blijven? Volg ons online

Adres

Hoofdkantoor
Schweitzerlaan 2
9728 NP Groningen
Tel. 050 - 30 55 433

Slagharen
Anton Geerdesplein 9
7776 BD Slagharen
Tel. 0523 - 74 58 11

Leeuwarden
Zuiderplein 4-6
8911 AJ Leeuwarden
Tel. 050 - 30 55 433